• تاریخ انتشار : 1397/11/21 - 09:52
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2910
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

افتتاح مرکز جامع سلول و ژن درمانی کودکان بیمارستان مرکز طبی کودکان 

مرکز جامع سلول و ژن درمانی کودکان بیمارستان مرکز طبی کودکان با حضور جمعی از مسئولین افتتاح شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومي بيمارستان مركز طبي كودكان، مركز جامع سلول و ژن درماني كودكان اين بيمارستان روز چهارشنبه ١٧ بهمن ٩٧ افتتاح شد.
اين بخش با همکاری انجمن خیریه مردمی یاری به درمان سلولی امید راه اندازی و از چهار بخش پیوند سلول‌های بنیادی کودکان، بخش مراقبت‌های پس از پیوند و سلول درمانی، بخش کلین روم و درمانگاه سرپایی و واحد جداسازی سلولی تشکیل شده که این بخش‌ها با یکدیگر امکان ارائه خدمات فوق تخصصی پیوند سلول‌های بنیادی را به صورت ویژه برای کودکان فراهم می‌کند.
در اين مراسم دكتر ايازي معاون اجتماعي وزارت بهداشت، دکتر رحماندوست مدیر عامل مجمع خیرین کشور، دكتر صحرائيان معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه، دكتر پارساپور مدیر دفتر ریاست دانشگاه، دکتر رستمیان معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه، دکتر نمازی مدیر توسعه سازمان و نیروی انسانی و گروهی از خیرین، بیماران و اعضای هیئت علمی حضور داشتند. همچنین حضور دکتر بداغی استاد پیشکسوت طب کودکان کشور فضای خاصی به این مراسم بخشید.
اين مراسم با پخش كليپي از روند ساخت بخش آغاز شد در ادامه دکتر دلیری رئیس هیئت مدیره انجمن خیریه مردمی یاری به درمان سلولی امید گفت: با افتتاح مرکز سلول درمانی امکان درمان بیماران افزایش پیدا می‌کند. یک سال و نیم پیش این خیریه با هدف سلول درمانی و با پیشنهاد افرادی که درد بیماری چشیده‌اند، راه‌اندازی شده است. در جامعه بیمارانی داریم که احساس می‌کنند ما باید به آن‌ها اهمیت دهیم در همین راستا تکمیل کار این بخش با کمک خیرین سلامت انجام شده است و امید است درمان با راه اندازی این بخش آسان‌تر از قبل ‌شود. البته نگاهمان فقط به درمان نیست بلکه تحقیق و توسعه پژوهش‌ها نیز یکی از اهداف ما در حوزه سلول درمانی است؛ همچنین تکمیل فضای درمانی، دارو و اسکان بیماران از جمله مباحث مهم در زمینه سلول درمانی است.
دكتر صحراييان ضمن تبریک راه اندازی مرکز گفت: یکی از دلایل عقب ماندگی کشورها این است که نقطه جهش دیده نمی‌شود، سلول درمانی و ژن درمانی در پزشکی امروز  یک جهش محسوب می‌شود و اگر کشوری عقب بماند تا ۱۰۰ سال دیگر به رشد علمی نمی‌رسد و محتاج دیگران است. دانشگاه از توسعه تحقیقات در حوزه سلول و ژن درمانی کودکان حمایت خواهد کرد. وی افزود: برای رسیدن به این مرحله علمی همه مردم باید تلاش ویژه‌ای داشته باشند. امیدوارم با کمک خیرین آینده درخشانی در حوزه‌های مختلف علمی و پزشکی برای کشور ایجاد شود. ما باید مراقب سرمایه‌های اجتماعی باشیم و با دست‌های خودمان این سرمایه‌ها را نابود نکنیم. تامین دارو و اسکان بیماران نیاز اصلی در زمینه سلول درمانی است.
دکتر حمیدیه رئیس بخش پیوند سلولهای بنیادی گفت: سابقه پیوند سلول های بنیادی در کشور به 27 سال پیش برمی گردد ولی برای اولین بار حدود 13 سال پیش اولین بخش پیوند کودکان به صورت مستقل و مجزا در دانشگاه علوم پزشکی تهران راه اندازی شد. در طی ده سال اول حدود 1200 پیوند برای کودکان توسط بنده و همکارانم انجام گرفت و سپس با تدبیر و درایت مسئولین دانشگاه و مرکز طبی کودکان بخش پیوند در یک بیمارستان فوق تخصصی که دارای تمامی امکانات لازم برای درمان کودکان شامل PICU، دیالیز کودکان، قلب کودکان و ... است، سال 95 راه اندازی شد. وی افزود: با همکاری ویژه دکتر بدو رئیس بیمارستان مقرر شد که تمامی امکانات پیوند در مرکز طبی کودکان توسعه یابد و به همین منظور با کمک انجمن خیریه مردمی یاری به درمان سلولی امید، از اسفند 96 پروژه ساخت بخش مراقبت های بعد از پیوند و سلول درمانی، اتاق تمیز و همچنین ترمیم و بازسازی درمانگاه پیوند و واحد جداسازی سلولی کلید خورد که خوشبختانه امروز شاهد افتتاح این مجموعه هستیم. دکتر حمیدیه اظهار کرد: از شهریور 95 تاکنون بیش از 225 کودک در مرکز طبی کودکان تحت عمل پیوند سلول های بنیادی خونساز قرار گرفته اند.
دكتر ايازي از اقدامات خوبي كه در راستاي خدمت به كودكان بیمار صورت گرفته صحبت كرد و از وجود و مشاركت مردم كه بخش قابل توجهي از نيازهاي درماني را برطرف ميكنند سخن گفت. همچنین از وجود ١٩٠ خيريه در حوزه سلامت، ٧٢٠ سازمان مردم نهاد و ٦٠٠٠ ميليارد كمك مردمي در سالهاي اخير خبر داد. وي اظهار كرد: بايد همت بزرگي با همكاري دانشگاه های علوم پزشکی کشور و سازمان انتقال خون صورت گيرد تا بانك اچ ال اي توسعه یابد. دکتر ایازی در پایان سخنرانی خود از اقدامات مربوط به طرح تحول سلامت در سالهای اخیر نیز تشکر کرد.
سپس دكتر بدو رييس مركز طبي كودكان گفت: مركز طبي كودكان قطب علمي طب كودكان كشور است که از نقاط مختلف کشور ارجاع بیماران به آن صورت می گیرد. این بیمارستان با پشتوانه قدمت 50 ساله و نیروی انسانی دلسوز، همواره در راه کمک به درمان کودکان بیمار قدم برداشته و همواره الگوی ارائه خدمات با کیفیت و نوین در طب کودکان کشور بوده است. سلول درمانی نیز با کمک دکتر حمیدیه که زحمت زیادی برای راه اندازی و سامان دهی این بخش کشیده اند، نمونه ای از این خدمات است.
سخنرانی کوتاه دکتر بداغی، مادر یکی از بیماران بخش پیوند و مادر دکتر حمیدیه از سایر برنامه های این افتتاحیه بود. در پایان ضمن اهدای لوح به خیرین، بخش های مختلف بازدید شد. همچنین افتتاح بخش مراقبت های پس از پیوند توسط یک کودک درمان شده توجه حاضرین را به خود جلب کرد.
خبرنگار و عکاس: لیلا یوسفی

  • گروه خبری : مرکز طبی کودکان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 84909
لیلا  یوسفی
تهیه کننده:

لیلا یوسفی